Un comunicat de presa bine redactat reprezinta o modalitate excelenta de a castiga atentie si publicitate. Un astfel de text, adaptat pentru o campanie politica, poate avea un impact major, favorabil candidatului pe care il sustii. Cum scrii un comunicat de presa politic de succes, afla in continuare!

1. Alege segmentul tinta

Comunicatul tau de presa va fi redactat pentru anumite persoane care vor intermedia accesul la publicul general. Pentru a fi eficient, aloca timp suficient pentru a intocmi o lista cu persoanele si datele de contact ale acestora.

Spre exemplu, daca este vorba despre o campanie politica pentru alegeri locale, comunicatul de presa ar trebui sa ajunga la ziarele din oras, dar si la televiziunile si radiourile locale. Pentru o campanie de mai mare amploare, contacteaza ziarele, televiziunile si radiourile importante la nivel national. Cu cat comunicatul de presa va fi preluat si difuzat de mai multe institutii de acest tip, cu atat campania politica in favoarea candidatului pe care il sustii va fi mai eficienta.

2. Nu uita de blogosfera

Indiferent de amploarea campaniei politice, distribuirea comunicatului de presa nu ar trebui sa ignore blogosfera. Este foarte probabil sa existe bloggeri care sa fie interesati si chiar sa dezbata subiectul campaniei electorale, de aceea nu ezita sa profiti de aceasta zona a mediului online pentru a castiga notorietate.

3. Concepe un text valoros

Comunicatul de presa va capta atentia daca ofera un continut valoros. Iata cateva sugestii:

– foloseste un titlu captivant, de dimensiuni reduse; nu uita sa incluzi cuvintele cheie relevante pentru comunicatul tau de presa;

– primul paragraf ar trebui sa sintetizeze continutul comunicatului de presa, cuprinsul urmand sa dezvolte aceste informatii;

– foloseste fraze si paragrafe scurte, astfel incat textul sa fie usor de parcurs;

– include cuvinte cheie si utilizeaza cu prudenta limbajul foarte specializat si pretentios;

– pastreaza in permanenta un ton neutru si nu include opinii personale, intrucat acestea din urma vor scadea credibilitatea mesajului; ofera date concrete, statistici si exemple care sustin scopurile campaniei politice;

– nu concepe un comunicat de presa lung; circa 300 de cuvinte sunt suficiente pentru ca mesajul tau sa fie perceput; daca mesajul este unul complex, pregateste documente separate;

– nu uita sa incluzi datele de contact la finalul comunicatului de presa.

4. Respecta-ti audienta

Chiar daca esti nerabdator sa primesti raspuns de la cei pe care i-ai contactat, inarmeaza-te cu rabdare si nu interveni pentru a grabi rezultatul scontat. Telefoneaza sau trimite e-mail-uri suplimentare doar in cazul in care trebuie sa oferi noi informatii.

5. Fii prompt

In momentul in care raspunsurile apar, asigura-te ca esti pe pozitii si ca poti reactiona imediat. De asemenea, comunicatul tau de presa va genera cel mai probabil o reactie prompta din partea contracandidatului, de aceea fii pregatit sa creezi, la randul tau, un raspuns rapid.

Taguri: , , ,

Trebuie sa fii logat ca sa poti adauga un comentariu.