Intr-o lume a afacerilor extrem de competitiva, fiecare companie este obligata sa isi promoveze produsele cat mai eficient, astfel incat sa obtina rezultate optime. O prioritate in acest sens devine comunicatul de presa, desemnat sa aduca la cunostinta publicului lansarea oricarui produs nou. Cum ar trebui redactate astfel de comunicate de presa, descopera in continuare!

1. Alege un titlu captivant

Este important sa alegi un titlu captivant pentru textul comunicatului de presa, pliat pe nevoile si interesele segmentului targetat de produs. Ideal, un astfel de titlu va contine numele produsului, beneficiile sale cheie si, bineinteles, compania din spatele acestuia. Foloseste-ti creativitatea, dar si tehnicile SEO, pentru a obtine un titlu cat mai potrivit!

2. Include un rezumat

Aceasta parte a comunicatului de presa ar trebui sa cuprinda informatii detaliate referitoare la scopul textului – lansarea unui nou produs -, data la care acesta va fi disponibil si piata tinta. Daca in titlul comunicatului de presa te adresezi unui public mai larg, in rezumat te asiguri ca textul tau devine specific segmentului caruia ii este adresat produsul companiei.

3. Mentioneaza data si locul lansarii

Este esential sa nu omiti redactarea coordonatelor importante, referitoare la produs. Astfel, asigura-te ca precizezi clar data si locul lansarii acestuia pentru a nu lasa loc unor confuzii. In aceasta sectiune trece adresa exacta, inclusiv orasul, cat si ora la care va avea loc lansarea produsului in cauza.

4. Redacteaza corpul comunicatului de presa

In primul paragraf, ai putea relua informatiile incluse in titlu si in rezumat. Continua cu descrierea produsului si a avantajelor sale in raport cu competitia, mentionand beneficiile, dar si scopul sau. In urmatorul paragraf poti include informatii despre creatorul produsului, finalizand corpul comunicatului de presa cu cateva randuri concluzive care sa cuprinda cele mai importante informatii din text.

5. Evita frazele lungi

Pentru a-ti castiga cititorii si a-ti transforma comunicatul de presa intr-unul de succes, evita sa construiesti fraze lungi, complicate. Textul comunicatului ar trebui sa ofere informatii exacte si clare, usor de inteles si retinut. Tine minte, de asemenea, sa nu folosesti un limbaj foarte specializat.

6. Include citate relevante

In cazul in care compania sau produsul respectiv a primit laude din partea unei personalitati in domeniu, nu ezita sa treci cuvintele in corpul textului pentru a-l transforma intr-un comunicat mai valoros. Asigura-te, insa, ca persoana citata este suficient de cunoscuta pentru ca aprecierea sa sa fie relevanta nu doar pentru specialisti, ci si pentru publicul larg care va lectura comunicatul de presa.

7. Adauga o sectiune cu informatii despre companie

La finalul comunicatului de presa, nu uita sa adaugi o sectiune in care sa oferi informatii despre compania care lanseaza produsul: numele firmei, fondatorul acesteia, misiunea sa, produsele lansate anterior etc. In incheiere, trece datele de contact, cat si site-ul companiei.

Taguri: , , ,

Trebuie sa fii logat ca sa poti adauga un comentariu.