Pozitiile din Public Relations sunt adesea ocupate de femei. In Statele Unite s-a constatat ca in sectorul PR, 85% dintre angajati sunt femei. Publicatia PR Daily a chestionat mai multe specialiste PR, cerandu-le sfaturi cu privire la succesul din domeniul lor de activitate.

Iata in continuare cateva dintre raspunsurile acestora:

Gini Dietrich, fondator si chief executive officer la Arment Dietrich

“Fiti amabile unele cu altele. Femeile tind sa fie cei mai rai dusmani ai lor. In loc sa vorbeasca prea mult, sa barfeasca si sa fie rautacioase, mai bine sa lucreze impreuna, sa-si gaseasca interese comune si sa se ajute una pe alta”.

“Invata diferenta dintre afaceri si lucrurile personale. Barbatii au reusit deja sa faca acest lucru, in timp ce noi inca ne luptam cu asta. Cand se intampla ceva la serviciu, este vorba despre munca. Nu o lua personal.

“In PR nu se plange. Daca trebuie sa plangi, mergi la toaleta si descarca-te. Cu totii avem momente de slabiciune, dar nu-i lasa pe altii sa vada”.

Danya Proud, director media relations la McDonald’s USA

“Cunoaste-ti clientii si audienta. Nu te teme sa-ti asumi riscuri calculate. Schimbarea este adesea dificila, dar necesara pentru a-ti pastra relevanta si pentru ca brandul tau sa ramana in mintea consumatorilor”.

“Oamenii se grabesc adesea spre o destinatie unde vor sa ajunga, fara sa se mai gandeasca la calatoria in sine sau la cum sa ajunga acolo”.

“Gandeste-te la acest lucru ca la o permanenta evolutie, ca o carte cu mai multe capitole. Toate capitolele trebuie sa decurga unele din altele, altfel nu exista povestea”.

Abbi Whitaker, owner/presedinte la The Abby Agency

“Echilibru. Ca femei, este nevoie sa facem un pas inapoi, sa ne evaluam prioritatile si sa decidem daca este important atat din punct de vedere al afacerii, cat si ca perspectiva personala. Intreaba-te la inceputul fiecarei zile care sunt 5 dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci in acea zi si fa-le pe ele primele. Asigura-te ca nu sunt toate focusate pe afacere. O perspectiva si o viata echilibrata conduc la o afacere mai puternica si mai de succes”.

Jayme Soulati, presedinte la Soulati Media

“Foloseste-ti darurile cu care esti inzestrata. Am invatat ca zambetul meu era unul dintre ele. Fii rezistenta, dar nu lasa lectiile sa treaca prea repede deoarece exista momente din care ai ce sa inveti. Alege un mentor care este dornic intotdeauna sa ofere ceva inapoi. Nu fii timida, iesi din zona ta de confort. Ultimul lucru, absolut niciodata sa nu te simti prost ca lucrezi in PR. Dupa 27 de ani sunt inca mandra”.

Lauret Moffat, specialist in comunicatii la Southwest Airlines

“Daca as putea da doua sfaturi, primul ar fi sa fii tu insati, sa stii cine esti si sa arati acest lucru. La serviciu, uneori lucrurile par a fi ca o mare competitie; concentreaza-ti atentia asupra ta in loc sa-i privesti pe altii. Cand incepi un nou proiect, gaseste de fiecare data o abordare noua si inovatoare. Vei invata mai multe despre cine esti si iti vei seta singura noi provocari in timpul acestui proces”.

Taguri:

Trebuie sa fii logat ca sa poti adauga un comentariu.