STUDIU Angajatorii evita candidatii din generatia Z deoarece sunt neprofesionisti si vin insotiti de parinti la interviu

Un studiu realizat in SUA, arata ca multi angajatori evita candidatii tineri, care fac parte din generatia Z (persoanele nascute in perioada 1989-2012), deoarece sunt neseriosi si, in plus, vin insotiti de unul dintre parinti la interviu.

Potrivit studiului, unii dintre candidatii din Generatia Z care isi cauta un loc de munca vin insotiti la interviu de unul dintre parinti (mama sau tata) iar acest lucru ii indeparteaza pe angajatori. Angajatorii au declarat ca evita angajarea proaspetilor absolventi de facultate si incearca sa convinga profesionisti din domeniu, de toate varstele, chiar daca acest lucru inseamna sa ofere salarii mai mari si mai multe beneficii.

Studiul a fost realizat la initiativa Intelligent, o revista din SUA axata pe viata studenteasca, prin intermediul Pollfish, in luna decembrie 2023. Studiul a fost realizat pe un esantion de aproximativ 800 de manageri, directori si executivi care sunt implicati in angajari.

Candidatii vin la interviu insotiti de parinti

Potrivit studiului, 39% dintre angajatori au declarat ca au evitat sa angajeze absolventi de facultate pe posturile eligibile, in favoare celor mai in varsta, cu experienta.

Angajatorii au declarat ca prefera angajatii cu experienta, deoarece multi dintre tineri nu le faceau o impresie buna in timpul interviurilor de angajare. Peste jumatate dintre respondenti au declarat ca tinerii recruti se straduiau sa stabileasca un contact vizual in timpul interviului, nereusind sa il mentinta pentru mult timp, sau ca au cerut compensatii nerezonabile.

De asemenea, aproape 50% au declarat ca tinerii candidati s-au prezentat la interviu intr-o tinuta nepotrivita, iar aproape 20% au declarat ca acestia si-au adus la interviu unul dintre parinti.

Angajatorii prefera candidatii cu experienta

Acesti sefi pareau sa foloseasca mai multe tactici pentru a atrage profesionisti mai in varsta, 60% dintre ei spunand ca ofera mai multe beneficii, 59% ca ofera salarii mai mari, 48% ca ofera oportunitati de lucru la distanta sau hibrid si 46% ca sunt dispusi sa angajeze candidati supracalificati.

Tinerii profesionisti par sa aiba, de asemenea, reputatia de a fi dificil de lucrat cu ei. Aproape doua treimi din angajatori au declarat ca proaspetii absolventi de facultate sunt indreptatiti si adesea incapabili sa faca fata volumului de munca.

58% dintre angajatori au declarat ca tinerii angajati, care fac parte din generatia Z, se supara mult prea usor si nu sunt pregatiti pentru forta de munca. Sondajul a aratat ca acestia aveau incapacitatea de a accepta feedback-ul  si au capacitati slabe de comunicare.

Angajatorii si-au aratat ingrijorarea privind capacitatea tinerei generatii de a se adapta vietii corporatiste.

FOTO: freepik.com

Taguri: , , , ,

Comentariile sunt inchise.