viitorul seo 2024 trenduri

SEO se schimba de la un an la altul. Iar viitorul SEO tinde sa ia tot mai mult o abordare centrata pe utilizator si etica. In plus, va pune mai mult accent pe dezvoltarea tehnica. Acest lucru este influentat de cresterea programelor de inteligenta artificiala (AI) si a invatarii automate a motoarelor de cautare care le permite sa inteleaga ce isi doresc utilizatorii si ce intentii au.

De asemenea, Google prioritizeaza experienta, expertiza, autoritatea si increderea, cand vine vorba despre clasificarea site-urilor.

Prin urmare, intelegerea noilor tendinte in materie de SEO te ajuta sa te pozitionezi mai bine in motoarele de cautare si sa ramai, sau sa urci, dupa caz, mai sus in clasament. Iata care sunt tendintele in SEO pentru 2024:

1. Google Search Generative Experience (SGE)

Search Generative Experience (SGE) este experienta de cautare Google alimentata de AI. Cu ajutorul acesteia, Google ofera un rezultat generat de inteligenta artificiala la multe interogari de cautare, care apare in partea de sus a paginilor de rezultate ale motorului de cautare.

Pe masura ce va deveni mai omniprezenta, va schimba probabil modul in care utilizatorii interactioneaza cu motorul de cautare. Si va schimba, de asemenea, modul in care site-urile sunt optimizate pentru a genera impresii si trafic.

SGE are rolul de a imbunatati interactiunile pe care utilizatorii le au prin furnizarea de raspunsuri clare si concise. Va oferi, de asemenea, elemente vizuale relevante.

Te poti folosi de acest lucru prin a te concentra pe crearea de continut optimizat din punct de vedere SEO, dar tinand cont de faptul ca acesta trebuie sa raspunda la toate nevoile utilizatorilor. 

2. Zero cautari fara click

In momentul de fata, cautarile fara click sunt in crestre. Pe scurt, cautarile fara click reprezinta, intentia utilizatorului de a cauta o informatie de Google, insa fara a da click pe rezultatele afisate. Aproximativ 25% din cautarile de pe desktop si aproximativ 45% din cautarile de pe mobil sunt de acest gen, potrivit unui studiu efectuat de Semrush.

Motivul pentru care utilizatorii nu dau click pe un utilizator, pot fi diverse: isi iau informatia din preview, cauta conversii sau calcule rapidde al caror rezultat se afiseaza direct,  cauta informatii despre celebritati (care se afiseaza intr-un panou special), etc.

Pentru a evita ca site-ul tau sa fie afisat intr-o cautare Google si sa aiba zero clickuri trebuie sa aduci informatii suplimentare si mai complexe, astfel incat utilizatorul sa fie determinat a ajunga pe site-ul tau.

3. Video SEO

Crearea de continut video care sa se claseze in rezultatele cautarii pe Google (precum si pe YouTube) reprezinta o oportunitate majora pentru multe afaceri, fie ca vorbim despre marketing sau despre site-uri de stiri. Continutul video este din ce in ce mai cautat si mai popular in randul populatiei de toate varstele, dar mai ales in randul populatiei tinere. Prin urmare, companiile care vor sa ajunga la acest public trebuie sa se orienteze catre videoclipuri relevante si optimizate SEO, pe care sa le publice pe retelele de socializare.

Citeste si: SEO video. Ce sa faci pentru ca videoclipurile tale sa apara mai sus in Google

4. Reimprospatarea continutului existent

Avand in vedere cresterea rapida a concurentei si a vitezei continutului, reimprospatarea si actualizarea regulata a continutului deja existent pe un site este esentiala pentru mentinerea relevantei si a clasamentului site-ului.

Reimprospatarea continutului nu inseamna doar actualizarea faptelor sau a cifrelor. Este necesar sa completezi si restul informatiilor care nu se regasesc in articol, dar pe care utilizatorii le cauta cand sunt interesati de un anumit subiect. De asemenea, este important sa te asiguri ca articolul respectiv este optimizat din punct de vedere SEO si concureaza cu materiale similare de pe alte site-uri.

Adopta un proces strategic si continuu de revizuire, actualizare si optimizare a continutului existent. Asigura-te ca articolele tale raman relevante si competitive pe fondul vitezei crescute a continutului.   

De ce sa alegi comunicatedepresa.ro in strategia ta de SEO in 2024?

Advertorialele SEO te ajuta sa urci in cautarile din Google, creand backlink-uri catre site-ul tau:

  • Poti publica articole instant, alegand dintr-o lista de peste 800 de site-uri din toate domeniile
  • Poti alege site-ul cu un Domain Autority sau Domain Rating potrivit pentru nevoile tale
  • Totul se intampla dintr-un singur loc, printr-un sistem automatizat, prin urmare castigi timp valoros pentru tine. Procesul dureaza maximum 3 minute
  • Advertorialele te ajuta la construirea unui brand awareness, atragand mai multi clienti pentru afacerea ta
  • Peste 18 ani de experienta in media digitala
  • Peste 150.000 de articole publicate
  • Vei avea un consultant direct care iti va fi alaturi pentru orice problema

Iar daca esti in cautarea unui pachet personalizat pentru articolele publicate de tine, trimite un e-mail catre info@comunicatedepresa.ro si echipa de vanzari iti va oferi un pachet personalizat pentru nevoile tale.

Taguri: , , ,

Comentariile sunt inchise.