Atunci cand anunti un eveniment trebuie sa te asiguri ca ai raspunsuri la intrebari importante precum: Cine organizeaza? Unde are loc? Cand se desfasoara? Care este programul? Cine participa? Anunturile trebuie sa fie clare, sa se refere la evenimente de actualitate si cu valoare de stire. Acestea nu trebuie sa contina reclame, adresare directa sau mesaje cu caracter spam.

Continut cu valoare de stire. Pentru ca informatiile despre eveniment sa atraga atentia, acestea trebuie sa aiba valoare de stire. Include detalii din care sa reiasa importanta evenimentului pentru public: lansarea unui produs revolutionar, organizarea unui congres, a unui training cu invitati importanti, decernarea unor premii sau posibilitatea de extindere a retelei de contacte.

Un ton obiectiv. Prezentarea evenimentului nu trebuie sa contina exclamatii excesive sau adresare directa (ex: tu, eu, noi, etc.), decat daca se afla intr-un citat al unui purtator de cuvant. Adresarea directa este mai degraba un indiciu al continutului de tip reclama, decat al unui anunt pentru presa. La fel si exclamatiile, sustinerea subiectiva a unor servicii sau produse, descrierea acestora ca fiind “incredibile” – toate acestea intra in contradictie cu credibilitatea stirii.

Date de contact valide. Prezentarile evenimentelor trebuie sa contina informatii de contact valide, astfel incat jurnalistii si persoanele interesate de participare sa poata intra rapid in legatura cu organizatorii atunci cand doresc detalii suplimentare despre desfasurarea evenimentului.

Forma standard. Prezentarile evenimentelor trebuie sa contina intre 300 si 800 de cuvinte. Lungimea anuntului afecteaza direct distributia acestuia, iar prezentarile care sunt prea scurte sau prea lungi pot avea probleme in a fi indexate de motoarele de cautare. Pentru a atrage participanti la eveniment, completati detaliile despre vorbitori, program si locul desfasurarii evenimentului, organizatori si categoria in care se incadreaza.

Ortografie standard. Anuntul unui eveniment nu trebuie sa contina greseli gramaticale. Desi jargonul si acronimele ajuta la o buna pozitionare in rezultatele motoarelor de cautare, asigurati-va ca includeti definitii ale termenilor de jargon specifici domeniului, astfel incat orice persoana sa le poata intelege.

Formatare. Textele nu trebuie sa includa taguri HTML si alte formatari precum caractere non-standard, tabele sau spatii fortate. De asemenea, nu trebuie scris cu majuscule, partial sau integral. Folositi majuscule la inceputul frazelor sau numelor proprii.

 

Taguri: , ,

Trebuie sa fii logat ca sa poti adauga un comentariu.