Orice creator de continut, fie ca este vorba despre o companie, fie ca este vorba despre un influencer, isi doreste ca videoclipurile sale sa ajunga la cat mai multi oameni.
Pentru a obtine acest lucru este important sa apelezi la SEO. Iata cum poti aplica tehnicile SEO pentru continut video.
Ce este SEO video?
SEO video se refera la atingerea unei audiente mai largi si la obtinerea mai multor vizualizari ale videoclipurilor, venite din motoarele de cautare precum Google.
Asta inseamna ca trebuie sa optimizezi continutul video astfel incat videoclipul tau sa fie mai bine clasat in motoarele de cautare. In acest fel, mai multi utilizatori vor ajunge la continutul creat de tine si va da click pe el.
Iata cum poti face acest lucru si ce practici SEO trebuie sa urmezi cand vine vorba despre crearea de content video.
1. Realizeaza videoclipuri despre subiecte cautate de oameni
Daca nimeni nu cauta subiectul pe care il abordeaza videoclipul tau, atunci acesta nu va obtine multe vizualizari de pe Google, chiar daca se claseaza primul in cautari. Tocmai de aceea este important sa te concentrezi pe subiecte de care oamenii sunt ienteresati.
De exemplu, daca te ocupi cu analizarea produselor tehnologice (sau vanzarea acestora), poti realiza review-uri sau unboxig pentru produsele respective. Aceste cuvinte trebuie sa se regaseasca in video, in descriere si in titlu. Insa, folosite singure, vei vedea ca nu au efect, deoarece iti vor aparea multe rezultate care nu au nicio legatura cu tehnologia. Prin urmare, adauga cuvinte cheie specifice, precum “iPhone 15 pro review”.
2. Realizeaza videoclipuri de inalta calitate
Google clasifica continutul care este de inalta calitate mai sus, in cautari. Asta inseamna, atat calitatea video, care trebuie sa fie cat mai buna, dar si continutul, care trebuie sa fie cat mai calitativ. De exemplu, descrieri aprofundate ale diverselor obiecte tehnologice, sau explicatii clare, in cazul diverselor tehnici medicale ori prezentarea tehnicii adecvate de efectuare a exercitiilor, in cazul unui influencer de fitness.
Introducerile (primele 10-20 de secunde) sunt cele mai importante pentru a atrage vizualizari. Daca privitorii nu sunt atrasi de acestea, vor pleca mai departe. Tocmai de aceea, este important sa adaugi o descriere atractiva la inceputul videoclipului, astfel incat sa fii sigur ca utilizatorul va ramane sa urmareasca tot videoclipul.
3. Optimizeaza titlurile video
Titlul videoclipului pe care il adaugi pe YouTube sau pe o alta platforma de socializare, apare alaturi de videoclip in rezultatele cautarii. Motoarele de cautare analizeaza titlurile videoclipurilor pentru a-si da seama ce subiect acopera acestea. Prin urmare, este foarte important sa adaugi in titlu cuvintele principale.
In momentul in care utilizatorul va cauta cuvintele respective, videoclipul tau are mai multe sanse sa apara mai sus in cautari.
De asemenea, este important ca titlul sa nu fie mai lung de 60 de caractere, deoarece Google truncheaza titlurile prea lungi.
4. Optimizeaza descrierea video
Descrierea pe care o adaugi atunci cand incarci videoclipul poate influenta daca utilizatorul da clic pe el sau nu, in momentul in care acesta ii apare in cautari. Prima propozitie este cea care agata oamenii rapid. Prin urmare este important sa te concentrezi ca in aceasta sa se regaseasca cuvintele cheie principale, si sa reprezinte o descriere succinta si clara a videoclipului, dar si atractiva in acelasi timp. Apoi, in restul descrierii poti spune pe larg despre ce este vorba in videoclip.
Nu uita ca prima fraza este cea mai importanta, mai ales ca motoarele de cautare nu afiseaza decat o mica parte din descriere.
5. Creeaza miniaturi care atrag atentia
O miniatura video este o imagine de prezentare care arata despre ce este vorba in continutul video si care atrage interesul utilizatorului. Aceasta imagine trebuie sa se regaseasca in continutul video, indiferent ca este prezentata la inceput, la mijloc sau la final.
6. Adauga timbre de timp
Google afiseaza uneori timbre de timp ca “momente cheie” sub videoclipurile afisate in rezultatele cautarii. Aceste momente cheie va impart videoclipul in sectiuni digerabile. Ceea ce imbunatateste experienta utilizatorului. Pentru ca spectatorii pot trece cu usurinta la partile pe care le considera relevante. Aceste timbre de timp pot fi folosite, in special, in cazul videoclipurilor lungi de pe YouTube.
Iata cateva bune practici pe care trebuie sa le urmezi atunci cand creezi marcaje temporale:
- Scrie codul de timp in formatul MM:SS (minute:secunde)
- Pune eticheta (un scurt descriptor) pe aceeasi linie, separata prin doua puncte sau cratima
- Mentine etichetele scurte – in caz contrar, Google le va trunchia.
- Pastreaza ordinea cronologica care corespunde fluxului video
7. Incorporeaza videoclipurile in pagini web relevante
Adaugati videoclipurile in pagini web relevante. Daca ai o afacere, poti face acest lucru prin promovarea videoclipurile in cadrul articolelor SEO, pe aceeasi tema, pe care la adaugi pe site-uri relevante pentru continutul tau.
Publica advertoriale instant cu ajutorul comunicatedepresa.ro
Daca doresti sa publici videoclipurile tale pe pagini web, alege sa faci acest lucru prin articole SEO care-ti fac unoscuta afacerea. Pentru acest lucru este important sa creezi un continut de calitate si sa publici comunicate de presa sau articole SEO pe site-uri relevante. Alege sa publici prin intermediul platformei comunicatedepresa.ro, unde ai la dispozitie peste 800 de site-uri din toate domeniile.
De ce sa alegi comunicatedepresa.ro in strategia ta de SEO in 2024?
Advertorialele SEO te ajuta sa urci in cautarile din Google, creand backlink-uri catre site-ul tau:
- Poti publica articole instant, alegand dintr-o lista de peste 800 de site-uri din toate domeniile
- Poti alege site-ul cu un Domain Autority sau Domain Rating potrivit pentru nevoile tale
- Totul se intampla dintr-un singur loc, printr-un sistem automatizat, prin urmare castigi timp valoros pentru tine. Procesul dureaza maximum 3 minute
- Advertorialele te ajuta la construirea unui brand awareness, atragand mai multi clienti pentru afacerea ta
- Peste 18 ani de experienta in media digitala
- Peste 150.000 de articole publicate
- Vei avea un consultant direct care iti va fi alaturi pentru orice problema
Iar daca esti in cautarea unui pachet personalizat pentru articolele publicate de tine, trimite un e-mail catre info@comunicatedepresa.ro si echipa de vanzari iti va oferi un pachet personalizat pentru nevoile tale.
FOTO: freepik.com
Taguri: comunicate de presa, optimizare SEO, seo, seo video, video