Importanta linkurilor externe in SEO FOTO: freepik.com

Linkurile externe joaca un rol crucial in optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) si sunt considerate unul dintre cei mai importanti factori in determinarea pozitiei unui site web. Aceste linkuri, cunoscute si sub numele de legaturi externe, sunt hyperlinkuri care directioneaza utilizatorii catre un alt domeniu din afara site-ului web pe care se afla in acel moment. In termeni mai simpli, daca un alt site web are un link catre site-ul tau, acesta este considerat un link extern catre site-ul tau. In mod similar, daca tu inserezi pe site-ul tau, un link catre un alt site, acesta este, de asemenea, un link extern pe care tu il oferi altui site.

Expertii SEO considera ca legaturile externe sunt o sursa semnificativa de putere de clasificare in motoarele de cautare. Asta deoarece motoarele de cautare considera aceste linkuri ca fiind voturi ale unor terte parti, influentand autoritatea si credibilitatea unui site web. Cu cat un site web primeste mai multe linkuri externe de la domenii de incredere si de buna reputatie, cu atat cresc sansele sale de a se clasa bine in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare.

Pentru a optimiza impactul linkurilor externe este esential sa folosesti in textul de ancorare cuvinte cheie descriptive care sa reflecte acelasi subiect sau cuvinte cheie vizate de pagina pe care doresti sa o promovezi. Cu toate acestea, nu este necesar sa folosesti de fiecare data exact acelasi text sau  cuvinte cheie, deoarece acest lucru poate fi considerat spam de catre motoarele de cautare. In schimb, ar trebui folosita o varietate de text de ancorare care sa imbunatateasca contextul si impactul pe care il au asupra utilizatorilor si a motoarelor de cautare.

Studiile privind factorii de clasificare a motoarelor de cautare evidentiaza in mod constant importanta linkurilor externe in obtinerea unor pozitii inalte. Spre deosebire de legaturile interne, care sunt legaturi in cadrul aceluiasi site web, linkuri externe sunt mai greu de manipulat, ceea ce le face un indicator fiabil al popularitatii unei pagini web. Acest concept a fost introdus pentru prima data de Alta Vista si imbunatatit ulterior de Google atunci cand a introdus PageRank, un algoritm care a considerat hyperlinkurile ca fiind voturi pentru popularitate.

In prezent, motoarele de cautare folosesc diverse masuratori pentru a evalua valoarea linkurilor externe. Printre acesti parametri se numara: increderea domeniului care face legatura, popularitatea paginii care face legatura, relevanta continutului dintre paginile sursa si tinta, textul de ancorare utilizat, numarul de linkuri catre aceeasi pagina de pe site-ul sursa, numarul de domenii care fac legatura cu pagina tinta, variatiile utilizate ca text de ancorare pentru a face legatura cu pagina tinta si relatia de proprietate dintre domeniile sursa si tinta.

Linkurile externe sunt cruciale din doua motive principale: popularitate si relevanta. Acestea ofera motoarelor de cautare semnale valoroase despre popularitatea unei pagini web si ajuta la determinarea relevantei acesteia pentru anumite interogari de cautare. In timp ce masurarea precisa a traficului pe un site web poate fi o provocare, linkurile externe sunt vizibile public si mai usor de urmarit. Ele servesc drept un instrument de masura stabil pentru evaluarea popularitatii unei pagini web. In plus, textele in care se introduc linkurile sunt adesea articole SEO, relevante si cu un continut util pentru public si reflecta, in acelasi timp, continutul catre care se face legatura, oferind indicii valoroase pentru motoarele de cautare.

Pentru a gasi linkurile externe care indica spre site-ul tau poti utiliza instrumente SEO, cum ar fi Google Search Console sau Moz Link Explorer. Aceste instrumente ofera informatii despre legaturile de tip backlink cunoscute catre site-ul pe care il detii. In plus, aceste tool-uri iti ofera, inclusiv, informatii despre textul de ancorare utilizat. Cu toate acestea, este important sa retii ca linkurile considerate relevante de catre motoarele de cautare, care transmit semnale SEO precum PageRank, sunt de obicei linkuri fara atributul “nofollow”. Cu toate acestea, chiar si linkurile “nofollow” pot transmite potential relevante, deoarece Google le trateaza acum ca fiind indicii.

Strategii eficiente pentru obtinerea de linkuri externe catre site-ul tau

Dupa cum ai observat, linkurile externe reprezinta un component vital al strategiei de SEO. Acestea influenteaza autoritatea, credibilitatea si pozitia unui site web in rezultatele motoarelor de cautare. Prin obtinerea de linkuri externe de inalta calitate de la domenii de incredere si prin utilizarea unor ancore relevante, iti poti imbunatati vizibilitatea online si sansele de a te clasa mai bine in motoarele de cautare.

Iata, asadar, cum poti obtine usor, linkuri externe catre site-ul tau:

1. Crearea si distribuirea de continut de calitate

Una dintre cele mai eficiente metode de a obtine linkuri externe este prin crearea si distribuirea de continut de calitate. Asigura-te ca ai un blog activ pe site-ul tau si produci continut relevant, util si interesant pentru audienta ta, dar si ca apelezi la advertoriale SEO. Cu cat continutul tau este mai valoros si mai interesant, cu atat vei avea mai multe sanse sa obtii linkuri externe de la alte site-uri sau bloguri relevante.

2. Realizarea de studii, rapoarte si infografice

In functie de domeniul in care activezi, poti crea si promova studii de calitate si infografice originale si interesante poate atrage atentia altor site-uri. Oamenii sunt interesati de continutul unic si valoros si vor fi mai predispusi sa ofere linkuri catre sursa ta.  Asigura-te ca promovezi materialul pe un site de incredere, cum este comunicatedepresa.ro.

3. Crearea de link building

Identifica site-uri relevante din industria ta si articole native, scrise de redactorii site-ului, in care sa inserezi link-uri. Este cel mai simplu mod de a crea link building pentru site-ul tau.

Alege comunicatedepresa.ro pentru a obtine linkuri externe pentru site-ul tau

Daca doresti sa creezi linkuri externe pentru site-ul tau, fie prin publicarea unor comunicate de presa sau a unor articole SEO, fie prin crearea de link building, alege sa publici prin intermediul platformei comunicatedepresa.ro. Ai la dispozitie peste 800 de site-uri din toate domeniile si poti publica articole instant.

Iar daca esti in cautarea unui pachet personalizat sau a unui pachet de link building, trimite un e-mail catre info@comunicatedepresa.ro si echipa de vanzari iti va oferi exact ceea ce ai nevoie pentru a-ti atinge obiectivele.   

Taguri: , , ,

Comentariile sunt inchise.